Dogcases                                          
 Inspired by Bandhu Hondenfotografie & Dogcase hondengedragstherapie, coaching en begeleiding van (jonge) honden *  Verrassend Anders  *                                                                    

Ik begeleid (jonge) honden en hun baasjes via een (communicatie)methode die jou en je hond samenbrengt en een onlosmakende band smeed voor het leven.

DogCases
Is een tastbare en effectieve (leer)methode die jou snel bewust maakt van het gedrag en de behoeften van je hond en inzicht geeft in jouw wijze van communiceren naar je hond. Samen leer je wat jouw hond nodig heeft om te kunnen leren, zelf te leren denken en zich te ontwikkelen, zodat een optimaal contact en focus op jou ontstaat.

Visie en communicatiemethode Dogcases
C
ontact: communicatie en concentratie

Aandacht en attentie voor elkaar

Samen: samendoen en samenwerken

Enthousiasmeren: inzet en enthousiasme

Sensitiviteit: Inlevingsvermogen. het allerbelangrijkst. Zien en aanvoelen wat je hond op dat moment in zijn leven nodig heeft

C
De C staat voor contact met elkaar. Maar dan ook echt contact maken vanuit uw hart. Waarbij respect en vertrouwen op de voorgrond staan. Communicatie is het sleutelwoord: Non-verbaal communiceren en informatie geven. Hoe legt u uw hond (zonder al te veel woorden, want de hond is eigenlijk een buitenlander, hij verstaat de brij aan woorden niet). Dus wat vertelt u eigenlijk met uw lichaamstaal? 

Concentratie brengt focus en rust. Dit is essentieel voor uw hond om de oefeningen van het begin tot het eind te kunnen leren en te voltooien. Zonder concentratie en zelfcontrole is er geen focus.

Wanneer u deze mix van ingrediënten goed uitwerkt, zorgt dat voor een fantastische samenwerking met uw hond. En ook voor een meer evenwichtige hond. Samen kunt u alles aan!

A
De A staat voor aandacht en attentie voor elkaar. Werk vanuit oprechte aandacht voor uw hond. Leer herkennen wat hij u vertelt, of hij iets moeilijk of makkelijk vindt en hoe u hem hierin kunt begeleiden. Aandacht van de hond voor u; leer uw hond dat er leuke dingen gedaan worden wanneer hij aandacht voor u heeft.

S
De S staat voor samen. Samendoen en samenwerken met uw hond. Dat zorgt voor binding en vertrouwen in elkaar. Altijd en overal.
Onder het samenwerken verstaan we dat u veel dingen samen doet, maar ook dat de hond voor u leert werken als u dat wilt. U helpt hem pas op de momenten dat hij het echt even nodig heeft. Hersenwerk doen, speuren, tips en tricks, etc. kunnen heel goed hierbij helpen. 

E
De E staat voor enthousiasmeren. Zonder inzet en enthousiasme bereikt u niets. Motiveer uw hond, wees enthousiast en oprecht blij en dankbaar dat hij zo goed presteert en hard op weg is een superhond te worden.

S
Sensitief -  Inlevingsvermogen, aanvoelen wat uw hond nodig heeft. Uw hond is  de spiegel van uw gedachten, gedrag en handelingen. Kijk naar uw hond en u ziet uzelf.

Ik werk in kleine groepen of individueel met jou en je hond...

Of wil je meer weten of eens kennis maken met de "sociale wandeling waar we binnenkort mee gaan starten" of gewoon een op maat gemaakte begeleiding voor jou en je jonge hond, bijv. tijdens het eerste levensjaar? 


Neem dan snel contact op..