Dogcases                                          
 Inspired by Bandhu Hondenfotografie & Dogcase hondengedragstherapie, coaching en begeleiding van (jonge) honden *  Verrassend Anders  *                        

Uitbesteden hondentraining 


Heb je het momenteel erg druk, nog niet het geduld of de ervaring om goed te werken aan het ongewenste gedrag van je hond, of deze te socialiseren of te trainen en op te voeden, denk er dan eens aan om de training van je hond (deels) uit te besteden.

Trainen uitbesteden
- Soms kan je door omstandigheden (tijdelijk) niet  of niet vaak genoeg oefenen met de hond.
- Of krijg je je hond niet voldoende gemotiveerd of komen jullie energieën op dit moment niet goed samen waardoor de training te weinig     
   oplevert.
- Of je bent niet in staat om een aantal oefeningen te doen of bepaalde situaties op te zoeken, waardoor de oefenmomenten niet goed en
    volledig  worden uitgevoerd.

Aangezien regelmatig trainen belangrijk is voor de ontwikkeling en de gehoorzaamheid van de hond kun je dat uitbesteden aan een echte erkende en gecertificeerde hondenprofessional en door mij laten doen. Want sommige honden hebben gewoon iets meer training of begeleiding nodig dan anderen.

Trainen uitbesteden
Natuurlijk heb je bij de aanschaf van je hond de intentie gehad om regelmatig met hem te gaan oefenen. Toch kan het gebeuren dat je door omstandigheden (tijdelijk) niet in staat bent om dit voldoende te doen.

Oefenen is cruciaal voor een hond. Herhaling, regelmatig succesmomenten ervaren en oefeningen doen in verschillende omgevingen en situaties zorgen ervoor dat gedrag en gehoorzaamheid eigen gemaakt worden. ��Ik bied dan graag mijn professionele hulp en deskundigheid aan door de hond voor jullie te trainen en gehoorzaamheid en gewenst sociaal gedrag aan te leren. Dat kan zijn van netjes leren wandelen aan de lijn, komen wanneer je hem roept, omgaan met angst en onzekerheid buitenshuis, tot sociaal speelgedrag met andere honden of aandacht voor jou als baasje te hebben en houden. 
Ik werk aan gehoorzaamheid, probleemgedrag of socialisatie.

Het kan daarbij voor de hond goed zijn om eens uit z’n vertrouwde omgeving te zijn en tijd door te brengen met een echte hondenprofessional. Ik boek snel resultaat en breng een beter luisterende versie terug dan ik meenam.

Daarnaast kan het voor de hond een welkome onderbreking zijn van zijn of haar dag, bijv als je eens wat langer van huis bent voor werk of andere verplichtingen. Ik haal de hond op en breng deze weer veilig thuis waardoor hij/zij de rest van de dag heerlijk moe en voldoen kan slapen. Zo sla je twee vliegen in een klap.

Hoe ga ik te werk?
Ik ga per sessie gemiddeld drie kwartier intensief aan de slag met de hond. Daarbij neem ik de hond mee naar verschillende locaties met bijzondere omstandigheden. Trainen in een park met loslopende honden, in het bos de perfecte hier trainen en bijv. fietser en hardlopers leren te negeren, rustig meewandelen door een drukke (winkel)straat of op een plek met veel verkeer of spelende kinderen. Als de hond erg onder de indruk is, nerveus, onrustig of onzeker werken we vooral aan het kalm, rustig en relaxt zijn of besteed ik aandacht aan die zaken die de hond spannend vindt.

Hoe vaak?
Kun je helemaal niet zelf trainen en oefenen met de hond, dan raad ik aan om in eerste instantie 2 keer per week het trainen uit te besteden. Als de hond beter getraind raakt, dan kan het aantal trainingen terug 1 keer per week of eens per twee weken. Oefen je zelf ook, maar (nog) niet vaak genoeg, dan is 1 keer per week voldoende.

Krijg je dan geen hond die vooral naar mij luistert?
Misschien tijdelijk in de aanleerfase wel, de hond weet wat hij bij mij kan verwachten maar zodra je zelf ook met de hond gaat oefenen en de oefeningen meer gewoonte worden en je gaat deze in het dagelijks leven op dezelfde manier toepassen dan zal de hond het gewoon gaan vinden om ook even goed naar jou/jullie te luisteren.

De beste manier om te beginnen is eerst een privéles bij mij volgen, zodat we dezelfde handelingen en commando’ gaan gebruiken. Daarnaast kan ik dan bijzondere oefeningen meegeven die gericht zijn op het karakter en de raseigenschappen van je eigen hond.

Natuurlijk is het ook gewoon mogelijk een of meerdere privelessen samen af te spreken en samen met mij te oefenen.

Meer weten, stuur eens een e-mail.